Za odprte dogodke Winesperience Art v letu 2024 smo pripravili nove zanimive motive.

Če slika še ni dokončana, najdete v opis smer, v katero bo šlo naše ustvarjanje. Prišlo nam je v mavado, da v vsakem motivu najdemo še globji pomen, da ob vsakem slikanju rečemo vsaj stavek ali dva o sporočilu, ki ga motiv prinaša, ter na ta način našim slikam dodamo še eno globljo –  sicer nevidno – a dragoceno plast.

Nedelja, 21. januar ob 19.00

Sneg, zima in  …  podnebje

Januarski motiv bomo posvetili zimi, snegu  … beli barvi. Ker si želimo, da imajo naši dogodki dodano vrednost, se bomo mimogrede spomnili na nekaj reči, ki jih morda lahko naredimo, da preprečimo še hitrejše globalno segrevanje. Ker imamo radi sneg. In naš planet.

Sreda, 14. februar ob 19.00

Ljubezen je v zraku

Delavnica bo kot nalašč za druženje na Valentinovo. Pri pri nas se boste zabavali v odlični družbi in domov odnesli motiv, ki mu boste dodali osebno noto. Morda vam bo uspelo za kratek čas pobegniti od hitrega tempa življenja ter digitalne povezanosti, kar je en večjih izzivov ljubezni v sodobnem času.

Nedelja, 10. marec ob 19.00

Vsi na kolo – trajnostno 🙂

Nismo moralizirali, le kolo smo naslikali. A tema kot je ta, mimogrede ponuja priložnost za raziskovanje odnosa človeka do okolja ter spodbujajo premislek o naši vlogi pri ohranjanju narave za prihodnje generacije. Morda pa nas slika kak dan celo spodbudi, da namesto avta za pot v službo izberemo kolo.

Nedelja 07. april ob 19.00

Pop Art – petdeseta, provokativno in polemično

Pop art  zbližuje bliža umetnost z vsakdanjem življenjem, s tem, da se opira na estetiko množične kulture, na način kot  na primer vzeti znano sliko (objekt) iz njenega konteksta, poseči vanjo in jo preoblikovati v  novo delo. Pop art je bilo v petdesetih gibanje, polno humorja in taka bo tudi naša delavnica.

Sreda 08. maj ob 19.00

Mesec ljubezni – moški akt, no, vsaj torzo

Malce navihano, a predvsem zelo estetsko!

V podtonih pa se tema dotika današnjih moških, ki so vse bolj pod stresom zaradi pritiska, da bi bili popolni in uspešni, ob tem pa se srečujejo s stereotipi o tradicionalni maskuliniteti in poskušajo najti svojo lastno identiteto. Spodbuda za razmislek o pravičnosti in enakosti med spoloma.

Sreda 05. junij ob 19.30

Slikarski odsev odnosa do živali. Izhodišča:

Portret živali,  ogrožene zaradi človeškega izkoriščanja. Podoba krhkosti in moči odraža lepoto in ranljivost in odpira prostor za razmislek.

Seznanili se bomo s problematiko španskih in irskih hrtov in možnostjo posvojitve hrta, saj se nam bodo na dogodku pridružili člani društva za pomoč hrtom v stiski: Hrtji svet, da bomo iz prve roke izvedeli še več.

Sreda 03. julij ob 19.00

Umetnost odklopa! Poletne zabave in počitnice. Izhodišča:

Barvita abstrakcija: poletnje, počitnice, morje, sprostitev in pravica do brezdelja …

Sporočilo: Pravica do počitka in odklopa.  Pridružite se nam pri ustvarjanju in raziskovanju umetnosti oddiha 🙂

Sreda 28. avgust ob 19.00

Potop v svet podvodnega življenja. Izhodišča:

Abstraktna umetnost, ki izraža lepoto in krhkost podvodnega sveta ter poudarja potrebo po ohranjanju. Slikanje podvodnih prizorov: koralni grebeni, ribe, morski psi, želve, hobotnice … Klic k akciji; zaščita ogroženih vrst, varstvo oceanov.

Sreda, 25. 09 ob 19.00

Spremembe in zorenje – v pripravi. Izhodišča:  

Slikanje prizorov, ki prikazujejo naravne ali človeške procese preobrazbe, kot so jesenski listi, zorenje sadja, preoblikovanje družbenih norm. Portreti posameznikov ali skupin, ki so se zavzeli za spremembe in dosegli pozitivne rezultate. Abstraktna umetnost, ki izraža koncept prebujanja in premika, raziskuje vizualno dinamiko in energijo spremembe.

Sreda, 23. 10 ob 19.00

Ob svetovnem dnevu živali – zaščita živalskega sveta 

Slikanje prizorov harmoničnega sobivanja ljudi in živali: živali v njihovem naravnem okolju, v urbanem okolju, v kmetijskih pokrajinah. Portreti živalskih vrst v težavah: leopardi, tigri, risi, nosorogi, severni medvedi … s poudarkom na nujnosti njihove zaščite. Abstraktna umetnost, ki izraža povezanost med človekom in živalskim svetom: uporaba geometrijskih oblik, linij in barv za prikazovanje te povezanosti.

Sreda, 27. 11 ob 19.00

Nadnaravno. Pravljični motivi – v pripravi. Izhodišča:

Slikanje pravljičnih likov: vile, škratje, gozdne živali. Portreti mitoloških bitij: zmaji, vile, čarovnice, vitezi.  Magične pokrajine: mesečina, meglice, čarobni gradovi.

Superjunaki ponujajo razmislek: vsak od nas je lahko superjunak, če deluje v skupno dobro, ravna proaktivno, misli na druge in na okolje in se pogumno sooča z izzivi življenja.

Datum in motiv po vaši izbiri

Zasebna praznovanja, dekliščine, teambuilding dogodki

Idealna zabava za praznovanje obletnic in rojstnih dni, teambuilding dogodkov ali nadzabavne dekliščine!

Motiv in datum izberemo skupaj, vinsko izbiro pa prilagodimo vašim željam (in starosti, saj lahko delavnico organiziramo tudi v različici brez alkohola).
Pišite nam na info@winesperience.si  

Se že rezervirali termin?

NEkatere slike zgoraj so še v pripravi, zato smo objavili le smer, ton in slog, ki mu bomo sledili.  Vsakič najmanj teden dni pred terminom naslikamo svojo sliko, ob kateri tudi dodobra preučimo, kako vas do končne slike, ki jo boste ponosno odnesli domov,  vodimo po korakih.

Gotove slike bomo seveda sproti objavjali tukaj in bodo nadomestile začasne, ki so zgolj za občutek.

Ker je število terminov omejeno, pa sporočamo, da so rezervacije obvezne. Rezervirate lahko ali preko maila info@winesperience.si ali preko rezervacijskega obrazca na spletni strani.

Motivi, ki smo jih naslikali doslej