TERMINI, DELFINI in NOV DOGODEK

Najprej z veseljem objavljamo datume prihodnjih rednih terminov do konca leta 2023 – dogodki si sledijo na tri tedne.

  • Nedelja 10.09. ob 19.00 uri (to je že ta nedelja, ste že prijavljeni?)

  • Nedelja 1.10. ob 19.00 uri

  • Sreda 18.10. ob 19.00 uri

  • Nedelja 12.11. ob 19.00 uri

  • Sreda 29.11. ob 19.00 uri

  • Nedelja 17.12. ob 19.00 uri

Vas zanima, kako smo slikali delfine?

 Na avgustovskem Winesperiencu smo res uživali! Delfin se je izkazal za doslej najzahtevnejši zalogaj, vendar smo odlično vrteli čopiče (in jezike).  Vzdušje kot vedno odlično, igrivi delfinčki so zažareli v vseh mogočih bravah, v drzih in prefinjenih potezah čopiča, vsak od nas je ponosno odnesel domov čisto svojo, edinstveno mojstrovino.

In ne le to: ob srkanju izborne penine (seveda – penina je bila logičen izbor, saj tudi delfini lahko v igrivi situaciji ustvarijo mehurčke!) smo klepetali tudi o mnogih, manj znanih dejstvih od delfinih, o teh čudovitih, inteligentnih bitjih, ki jih večinoma premalo poznamo in jim s svojimi dejanji pogosto tudi škodimo.

Ste vedeli, da so delfini nekoč živeli na kopnem, pa so si premislili in vrnili v mir in globočine morja? Ali veste, da delfini nikoli popolnoma ne spijo? Da se sporazumevajo s tleski in z živižgi ter telesno govorico, njihovo “besedišče” pa obsega več kot  14.000 besed?  Da so socialna bitja, zelo podobna ljudem? Da njihove oči vidijo pod vodo in nad vodo? In kako ravnati, če se plovilom približamo delfinom  – več o vsem tem lahko preberete na straneh društva Vivamar >>).   In še nekaj: obstaja tudi roza delfin, ki živi v Amazoniji. Tudi tega smo narisali! Pokukajte v galerijo spodaj.

In kaj rišemo to nedeljo, 10. septembra?

Na dogodku smo povprašali, kaj bi najraje risali prihodnjič in skoraj soglasno je bila izglasovana skrivnostna žival, ki ima devet življenj in se skoraj vedno ujame na noge. Rešite enigmo (konec koncev smo v Enigmariumu) in se prijavite na info@winesperience.si ali na 031 33 44 88, nekaj prostih mest je še na voljo!

Se vidimo? 

Galerija: