Za nami je prva delavnica slikanja in okušanja vina!

V Enigmariumu se s srcem in dušo trudimo pričarati igriva doživetja, v katerih lahko pobegnete od rutine. Takšna je tudi naša delavnica Winesperience Art – sproščujoče in zabavno druženje, kjer pod vodstvom slikarja, v družbi prijateljev in kozarčka izbornega vina ustvarite svojo slikarsko mojstrovino, ki jo ponosno odnesete domov.

Na fotografijah si lahko ogledate, kako je bilo na prvem odprtem dogodku (možen je bil nakup posamične vstopnice), ki je potrdil, da gremo v pravo smer – v bodoče bomo slikali večkrat na mesec!

Vas zanima več?

Koncept slikanja pod vodstvom umetnika ob okušanju vina je sicer priljubljena aktivnost po vsem svetu. Osnovna ideja je nastala po veliki poplavi leta 2007 v Louisiani, ko sta umetnici Cathy Deano in Renee Maloney prvi organizirali tovrstne delavnice, teri s slikanjem in vinom pomagali lokalnemu prebivalstvu, da se nekoliko razbremeni stresa. Sprostitev in zadovoljstvo, ko naslikaš in domov odneseš lastno umetnino, sta delavnice s podobnim konceptom razširile po vsem svetu, tudi v Ljubljano, kjer so se podobne delavnice drugih ponudnikov že odvijale, a jih je ustavila epidemija.

Zakaj so Enigmariumove delavnice drugačne?

Leta 2021 smo se v podjetju Enigmarium®, ki slovi kot priljubljen kreator nepozabnih doživetij (escape room iger, pustolovskih mestnih ogledov in trendsetter igrifikacije v širši regiji), odločili zasnovati inovativno delavnico WINESPERIENCE® ART, ki združuje slikanje pod vodstvom akademske slikarke ali slikarja ter okušanje vina po izbiri sommelierja, da se ob zabavnem in ustvarjalnem druženju prelevite v pravega slikarja in poznavalca vin. Koncept druženja in slikanja smo namreč nadgradili s spoznavanjem slovenskega vinskega bogastva in seveda dodali kanček igrivosti. Morda omenimo še, da gre za prvega od programov – gradnikov krovnega projekta promocije slovenskih vinskih zgodb: Winesperience® Slovenija, ki nastaja pod okriljem ekipe Enigmarium® extraordinary experiences.

Kako je potekal dogodek?

Še preden smo se lotili slikanja prikupne sovice pod vodstvom akademskih slikark Inje Prebil in njene asistentke Natalije Premk Jenič, nam je sommelierka Morana Polovič predstavila prvo vino, klasično penino Bagueri Rosé iz Kleti Brda. Od porekla in nastanka te penine do zanimivih in nadvse kreativnih načinov, kako odpremo steklenico (ne, nalašč ne bomo vsega povedali), in seveda male šole okušanja. Nato smo si nadeli zaščitne predpasnike ter zavihali rokave. Inja nas je korak za korakom vodila od praznega belega platna do res prikupne sovice. Med pavzo nam je Morana predstavila še drugo vino, Rebulo Quercus, prav tako iz Kleti Brda (priznamo, njihova vina so se nam res priljubila, tudi zato, ker smo v Kleti Brda razvijali eno najbolj fascinantnih sob pobega Enigmarium, kjer pride na preizkus tudi okušanje – Enigmarium Klet Brda). Zatem smo naslikali še luno in ozadje. Tu smo si dali duška in slike so si bile podobne, a vsaka na svoj način drugačna, unikatna in zanimiva. Inja je rekla celo, da so nekatere boljše od njene!

Kaj je še bilo zanimivo? Včasih smo tako “padli notri”, da so bili tudi trenutki, ko je bilo v prostoru 25 ljudi, veliko kozarcev vina, toda popolna tišina, ker je vsak zaverovano slikal svojo risbo. Natalija in Inja sta delali obhode in pomagali udeležencem, ekipa Enigmariuma pa je dolila kak kozarček vode, vina ali penine. Na koncu smo se strinjali, da je takšna aktivnost krasen način za spoznavanje novih prijateljev.

Naslednja delavnica bo v nedeljo, 07. maja 0b 19.00 uri – upamo, da se spet vidimo!

Če želite, da vas o dogodkih obveščamo po e-pošti, nas, prosimo, kontaktirajte na info@winesperience.si.