Kar nekaj umetniških dušic je podaljšani prvomajski počitniški teden zaključilo s sproščujočo delavnico Winesperience® art, oziroma s slikanjem pod vodstvom slikarke in pokušanjem izbranega vina in v dobri družbi kreativnih ljudi.

Inja Prebil, naša umetniška vodja, nam je tokrat naslikala prelepo in barvito deklico z baletnimi copatki. Sprva je bil odziv videti: “Ojoj, ne vem, če mi bo tole uspelo.” Ampak ob vsaki potezi čopiča in Injinim individualnim spodbujanjem, smo bili vsi hitro pogumnejši in čopiči so risali vse bolj drzne poteze in nanašali vse bolj žive barve, ki so se plastile v vse debelejših plasteh.

Vino seveda pomaga; tokrat smo predstavili Merlot in Beli Pinot iz linije Quercus Kleti Brda, ki zajema kar deset suhih sortnih vin in jih prepoznamo po intenzivni sadni aromi. Le-ta se lepo dopolnjuje s polnim, a svežim okusom, v katerem je moč začutiti briško zemljo izbranih vinogradov, ki jih vinogradniške družine obdelujejo na trajnosten način.

A na naših dogodkih ni strahu, da bi popili preveč – Winesperience® Art je dogodek, kjer tako padeš noter, da skoraj pozabiš na kozarec. In kozarcev imamo na mizah precej: za vodo (redno vas spominjamo, da je treba priti tudi vodo), za vino – za belo in za rdeče – in še kozarček za čopiče. Vsakič čakamo, kdo bo prvi, ki bo čopič pomotoma pomočil v vino ali pitno vodo.

Medtem je naša deklica z baletnimi copatki postajala vse lepša in vse bolj živa – zanimivo je bilo videti, kako je motiv enak, a na vsaki sliki povsem edinstven. Poigrali smo se tudi s podlagami – vsak jo je ustvaril po svojem okusu, Inja pa nas jepri tem spodbujala in pomagala z nasveti.

Vas mika preizkusiti svojo umetniško žilico in se družiti s samimi fajn ljudmi?

Prijavite na naslednji dogodek, ki bo v sredo 24. maja ob 19.00 uri – pišite nam na info@winesperience.si ali pokličite na 031 33 44 88

(Da se nam ne bi zgodilo, da bi bilo pripravljenih premalo ali preveč platen in barvo,
prosimo za predhodne prijave in predplačilo. )